CUTREMUR….A demisionat Dom’ Ambasador!!

Trebuie sa recunosc ca am fost un pic surprins de stirea ca Ambasadorul a plecat de la SRI, insa ma vad obligat sa-mi nuantez „socul”: Adica cum, dupa atatia ani in care n-ai contat, n-ai fost stresat, obligat,intrebat….sa te saturi sa fii nimeni,sa dai cu piciorul la o viata de huzur, plina de beatitudinea puterii inchipuite si de placerea pipaitului zilnic a aurei de mister de pe inteligentati frunte?Pai exista o postura mai comoda,mai avantajoasa decat asta?. Nu, nu exista dar exista o explicatie:Fiecare om isi doreste in viata sa fie „cineva”. Ideal:o eternitate,dar daca nu se poate… macar o clipa si tot e bine. Iar sa demisionezi eroic,cu un aer martial,de fronda profesionala,ca clasa(sic) politica nu te lasa sa-ti aperi tara cu pre-pay….e chiar acea clipa de bine.

Lasand gluma la o parte, in opinia mea demisia aceasta nu inseamna nimic, nu schimba nimic si, foarte important, nu va avea nici un efect in viitor si, ca sa-mi sustin afirmatiile, va aduc la cunostinta/amintesc urmatoarele:

-De vreo 9 ani serviciul secret roman are o conducere bicefala:Pe de o parte Marele Licurici, iar pe cealalta reprezentantul sau in statul suzeran adica, mai pe  de- dreptul spus, strategia, tintele,directiile de actiune vin tiptil de peste Ocean iar punerea in opera se face loco, sub comanda reprezentantului din zona. Asta-i baza, iar ce se intampla in plus, celelalte activitati ale institutiei, sunt obligatoriu calate pe interesele directe ale reprezentantului sau a celui cu care i s-a impus sa colaboreze. Stiu ca am dreptate, asa cum cred ca , probabil cu exceptia celor „de profesie auto”, mai toti politicienii romani, au cam inteles din ce directie bate vantu’.

-Numirea, fara nici o ratiune deontologica, la comanda profesionala a SRI a unui ofiteras oarecare, facuta de Basescu sub acoperirea lozincii:”ne trebuie sange proaspat, habar n-aveti voi ce tare e asta”, pe unii care inteleg fenomenul i-a mirat, pe altii-printre care ma numar-insa i-a dezgustat si asta fiindca era evident ca totul fusese facut la ordin, iar Presedintele Romaniei transfera constient controlul Sigurantei Nationale in alte birouri decat cele ale CSAT. Aceste afirmatii pot fi catalogate drept carcoteli sau”batai de campuri” dar, in lumea in care am muncit destui destui ani din viata mea, coincidente de genul:azi la curs in USA, maine seful „de facto” al institutiei nu le accepta nici fetele de la curatenie. Ca si ele au pregatire contrainformativa.                                                         Si apropo de chestiune, in folclorul sereistic(sic) circula o povestioara care suna cam asa:A fost odata o reuniune a promotiei 199…. tinuta intr-o casa Caciulata si acolo a venit si noul zeu numit(ca era din promotie) si privind in jos, din balconul Route sixthesix al noului Olimp, acesta a declamat solemn ca sa nu-si prinda colegii de clasa pe la usa lui pentru niscaiva avantaje ca unde le sunt picioarele acolo le va sta capul, ca el n-ar promova nici pe mamasa daca nu are merite deosebite(si nici pe nevastasa si tot asa si tot asa) si sa fie clar pentru toti s-a terminat cu cumetriile(inclusiv ale lui). Si pe cand toti ascultau spasiti si maxim dezamagiti, mare se trezi si mi se stropsi, o duduie frumusea care asa zicea:Noi astia prezenti cam stim ce-ti poate capu”, inclusiv cata carte si meserie stii asa ca eu ma biiip pe functia ta si n-am nevoie de tine. Da’ daca tot m-ai provocat, spune sa stim si noi ce ai facut de ai ajuns peste noapte in varf? Bai, tu l-ai prins pe Ben Laden si noi nu stim???                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Revenind la Dom’ Ambasador, am am o opinie si o remarca: In opinia mea cea mai mare calitate pe care o are este aceea de a fi fiul tatalui lui, iar remarca suna cam asa: Aia cu reformarea SRI a fost tare dom’ne, mai ales reforma aia cu: Coldea conduce serviciul si nevastasa hotaraste cine poate sa ocupe vreo functie in structura lui de comanda-de la sef de birou si pana la comandant de mare unitate. Si pentru ca sunt si eu un cetatean cu drepturi si bagatoriu in seama vreau sa va spun ca de la noul Director al SRI astept sa-si ia inima in dinti si sa declare oficial DNA drept ceea ce este: Diviziunea „P”, respectiv urmasa (bineinteles reformata) a Directiei a-6-a, de Cercetari Penale, a Departamentului Securitatii Statului.

 

C. Alexa, 29.01.2015

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. pedrosso susu said:

    Ca intotdauna cum ii sta bine unui adevarat prfesionist; esti bine informat! Mari „Succesuri” in continuare. Astep urmatorul articol care stiu ca va fi la fel de acid (sulfuric).

    29th ianuarie 2015
    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.